Det er dét at elske, der gør os magiske

Det er dét at elske, der gør os magiske

Af Maja Rosendal Avnbøg

Med indgangspartiet vendt mod Lunkebugtens blikstille vand troner Generalindehuset majestætisk og fredsfyldt mod skoven.
Den ældre dame fra 1767 udstråler rummelig og kærlighed.

Det samme gør husets beboer, den 60-årige Jonna Eierslev, der i husets stueetage driver klinikken Heal Yourself.
Klienterne kommer for at blive healet. Men de skal finde healing i dem selv – godt guidet på vej af Jonna, der har en utrolig bred viden indenfor alternativ behandling samt ikke mindst en veludviklet fornemmelse for mennesker og situationer.

At se hele mennesket
I 30 år arbejdede Jonna Eierslev som sygeplejerske indenfor kvindesygdomme, barselspleje, børnesygdomme og pleje af døende. Dengang oplevede hun en utrolig stress.

- I hverdagen er  for megen information og viden, vi skal rumme. Vi trænger simpelthen til ro.
Drivkraften i jobbet som sygeplejerske har for Jonna altid været at søge sammenhængen mellem patientens livshistorie og dennes lidelser. Denne interesse har bragt hende væk fra det etablerede system. Som alternativ behandler ser hun hele mennesket.
Jonna Eierslev  har gjort det til sin fornemmeste opgave at sætte god tid af til hver eneste klient i sin klinik.

- Det er i nærværet med et andet menneske, at tingene sker, siger Jonna, der kalder sig selv en ”kunstner ud i helbredelse”.
Det kræver, at hun er fuldkommen til stede. At hun ser og ikke mindst sanser klienten i stolen foran sig. Jonna har aldrig mere end to klienter om dagen. For hun bruger meget af sin egen energi på at oparbejde en ”tsunami af kærlighed”, som en klient en gang kaldte det.

Nærvær i alle sammenhæng
Behandleren kan se de bagvedliggende symptomer hos plagede mennesker. Men klienterne skal også kunne ”se” og være i ro for at finde kærligheden i sig selv.

- Hvis vi ikke elsker os selv, åbner vi ikke op for kærligheden. Hvis vi ikke er i stand til at elske os selv, skaber det en selvnedvurdering.
For Jonna signalerer Cittaslow, at vi skal have nærvær i alle sammenhæng. Både hvad angår relationer, hvad vi putter i munden, og hvad vi ellers foretager os.

- Vi skal være i nuet – også selvom der er tempo på. Hvis man halser af sted, snubler man. Hvis man går for langsomt, går man i stå. Dét er sneglen et godt symbol på. For en snegl kan også skynde sig.