Et oplevelsessted
Et oplevelsessted
Jeg mærker den straks, naturen. I det øjeblik jeg træder ind i butikken, fornemmer jeg dens lyde og dufte.
Og dét er ikke tilfældigt. For keramiker Ulla Sonne er stærkt inspireret af alt, hvad der rører sig i naturen.
Hvis hun ikke går lange ture ved Christiansminde eller den runde lystbådehavn, tilbringer hun en stor del af sin tid i sit sommerhus. Gang på gang forbløffes hun over naturens foranderlighed.
Hun opdager til stadighed nye former og farver. Hvor havet for hende tidligere kun var blåt, er der nu pludselig også toner i sand og okker.
For nu giver kunstneren sig tid. Tid til at tage naturen ind.
En kollektiv forståelse
Da Ulla Sonne flyttede til Svendborg fra Københavnsområdet opdagede hun, at byen har et andet gear. En anden fordybelse.
Hun opdagede, at borgerne har en kollektiv forståelse for deres omgivelser og for hinanden. De er fælles om mange oplevelser; især omkring byens mange arrangementer af kulturel art.
Dertil kommer, at de gerne deler ud af deres viden.
- Man kan kigge ind hos skomageren og hos bageren og faktisk se, hvordan tingene bliver lavet. På den måde får man historierne med, siger keramikeren.
Ulla Sonne har i Svendborg udvilket en helhedsfornemmelse, som hun kalder det. Modsat tidligere lader hun sig nu inspirere af alle årets skiftende tider; havdyr, planter og råvarer.
De årstidsbestemte dekorationer på hendes skåle er nu skiftet ud med dekorationerne, der inspirerer til brug hele året.
Facebook er ikke Cittaslow – og dog
I København solgte hun sine masseproducerede vaser og smørskåle til engrossalg.
- Da jeg kom til Svendborg, lavede jeg et skift. Nu sælger jeg kun ud fra min butik. I mit tempo.
Butikken, som hænger sammen med hendes værksted, kalder Ulla Sonne for et ”oplevelsessted”. Et sted hvor folk reflekterer over tingene på hylderne - og ikke mindst historierne bag. Hun laver kun ting, som giver mening for hende selv. Og hendes kunder tager godt imod det hele.
- Jeg kommunikerer meget på Facebook, selvom det ikke er særlig Cittaslow. Men her fortæller jeg om de dét, der har inspireret mig til at lave mine ting. Og dét er cittaslow.
Keramikeren går meget op i at bruge lokale materialer og ikke-giftige farver.
- Vi skal passe på, at Cittaslow ikke bliver en egnsdragt. Vi skal udfordre hinanden og udvikle noget helt nyt. Men inspirationen må gerne komme udefra, siger Ulla Sonne, der ofte rejser til varmere himmelstrøg for at se på havet.