Læg plan B i skuffen

Læg plan B i skuffen

Af Maja Rosendal Avnbøg

Hvor på arbejdsmarkedet er det positivt at være over 50 år?
Sådan tænkte Dorte Have, dengang hun som postomdeler faldt og slog benet og måtte slutte dén karriere.

Hendes valg faldt på en coaching-uddannelse. Motivation var tanken om, hvordan hun kunne give dét at være kreativ og idérig videre til andre.

Dorte Have havde en mangeårig fortid som designer. Som selvforsørgende startede hun derfor sin nye karrierevej med at spille på to heste – design og coaching. Men det hang ikke sammen. Der var for meget uro omkring det.
Hun var overbevist om, at folk kunne mærke, at hun ikke var helt afklaret med, hvad hun egentlig ville. Så hun tog en vigtig beslutning.

- Læg plan B i skuffen. Gå efter dét du vil allermest, og giv den fuld skrue, siger den erfarne iværksætter, der nu har 100 % fokus på virksomheden City Coach.

Det gode liv – for alle
Privat elsker Dorte Have Italien og har været rejseguide i Cittaslows moderland ad flere omgange.

Hun er grebet af historien om det gode liv og har blandt andet sammen med en gruppe danske turister besøgt byen Orvieto, hvorfra konceptet udspringer.
Og i dén forbindelse fortalte hun begejstret om Svendborgs optagelse i Cittaslow-fællesskabet.

Men der er stadig noget, der efter Dorte haves mening ikke hænger sammen. Samtidig med at der drikkes lækker vin og spises pindemadder på Cittaslows generalforsamling, er der demonstration i byen vedr. sygemeldte borgere.

- Alle borgere skal ha’ ret til det gode liv – ikke kun udvalgte, siger den visionære coach.
Hun mener, at vi alle skal gøre os klart, hvad det er for et liv, vi gerne vil have.

- Vi skal stå fast på de værdier, vi har for det liv, vi synes passer til os og med det indhold, vi synes, vi fortjener.

Autentisk overnatning
Da Dorte Haves børn flyttede hjemmefra, tænkte hun og hendes mand Niller over, hvad de skulle bruge deres store hus til.
Underetagen, der tidligere var ægteparrets kreativt værksted, er derfor blevet lavet om til en toværelses lejlighed. 

- Det er autentisk overnatning, fortæller Dorte, der viser rundt blandt de gamle, fine møbler, hun har fundet på loppemarkeder.

Stedet kalder de City Sleep. Her kan man overnatte i fred og ro og lave mad i eget køkken. Også haven er stillet til rådighed. Skulle vejret være ustadig, kan gæsterne året rundt sidde i den ene stue under det malede mandarintræ og nyde morgenkaffen, mens sommerfuglene flyver omkring på væggen.

- Her er plads til alle – også små, rare hunde, tilføjer Dorte Have.

Det gode liv er virkelig for alle.