Hvordan fremtidssikrer vi Fyns Frugthave?
Hvordan fremtidssikrer vi Fyns Frugthave?
Cittaslow er lokale produkter og gode smagsoplevelser
Klokken | Program 14. oktober kl. 11.00 -13.00 |
11.00
|
Hvad er Cittaslow? En intro til Cittaslow. Cittaslow er mere end mad, det er også byudvikling med omtanke |
11.30 – 11.50 |
Hvorfor har vi en æbletradition på Sydfyn? Tåsinge Frugthave fortæller om historien bag de mange æbler på Sydfyn. |
12.00 – 12.20 |
Lokale producenter – livet som æbleproducent Frugtavler Jesper Ullemose fra Ullemose Frugt og Kewin Friis Kamelarczyk fra Holmdrup Huse Æblelund får en snak om frugtavl. Om omlægning til økologi, Co2 og hvad er ’rør sig i ’æbleverdenen’. |
12.30 – 12.50 |
Salg med omtanke. Anne Hjortenberg fra Byens Gårdbutik og Lise Dengsø fra Storms Hjørne har fokus på de lokale fødevarer. Hvordan får vi flere af de lokale vare på hylderne og kunderne til at købe dem? Om købmandens værdier og kundernes valg. |
Kulinarisk Sydfyn laver mad med børn og unge.
Dagen menu:
- Linsesuppe med citronmarinerede æbler og pandebrød.
- Flutes med hønsesalat, æble og blegselleri.
- Muslinger med æble og karry.
- Røget makrelrillette med fennikel og æble.
- Cremet æbledrik
- Børn og unge i alderen 8 – 15 år forbereder, anretter og serverer smagsprøver af forskellige retter med æbler. De skal møde kl. 9.30 – smagsprøver fra kl. 10.30 – 12.30
Tilmelding skal på senest den 12. oktober på kontakt@kulinarisksydfyn.dk